Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, anunţă că nu va mai produce medicamentele nerentabile din cauza taxelor impuse de autorităţi

Autor: Georgiana Mihalache 27.05.2019

Terapia Cluj, unul dintre cei mai mari producători de medicamente de pe piaţa locală, va retrage de la comercializare medicamentele pentru care nu are marjă pozitivă de profit, a spus Dragoş Damian, CEO al Terapia. El a menţionat că decizia vine în contextul în care taxa clawback plătită de producători a ajuns la 25% din vânzări, iar autorităţile nu vin cu soluţii legislative pentru a încuraja producţia locală.

„Din cauză că nu ni se permit creşteri de preţuri şi pentru că a crescut taxa clawback şi ni se cere taxa de raft pentru accesul pe ca­nalele comerciale, avem medica­mente cu marjă de profit nega­tivă. Le men­ţinem în fabricaţie în Cluj din respect pentru pacienţi şi pentru că ni se promite de peste doi ani că se vor lua măsuri în legislaţie. Nu s-a întâmplat nimic, aşa că dacă se păstrează situaţia din prezent, le vom scoate din fabri­caţie“, a spus Dragoş Damian.