Căderea... Căci omul nu trăieşte doar cu pâine

Autor: Iulian Anghel 27.05.2019

Noi despre ce vorbim? Despre Liviu Dragnea sau despre alegerile europarlamentare?

Vedeţi, suntem într-o uluită admiraţie. Şi într-o uluitoare neputinţă.

Nu sunt deloc fericit că Liviu Dragnea a fost condamnat. Sunt nefericit pentru că acest om nu ar fi trebuit să ajungă niciodată în fruntea celui mai important partid din RO. Ce mi-e mie Oprişan sau Claudiu Manda? Olguţa Vasilescu? Rădulescu? Care-i vor urma!

PSD nu trebuia să piardă. A majorat salariile, economia merge bine. De ce a pierdut PSD? Oare pentru că nu a ştiut cum să spună sărut-mâna? USR/PLUS este un partid/alianţă de stânga – mărie cu altă pălărie. Acest partid va înlocui PSD. PSD este istorie.

PSD a pierdut pentru că nu ştie limbi străine. Un partid vechi, cu deputaţi murdari, cu lider îmbrăcaţi cu pantaloni de la Ceauşescu. Voi îmi ziceţi că PSD va renaşte cu Marian Oprişan în frunte? Când ai 4 milioane de oameni plecaţi din ţară, adică o cincime din electorat, trebuie să fii obosit la cap să nu ai un discurs pentru ei.

Dacă judeci România de azi cu cea de ieri, vei vedea o Românie complet schimbată. Dacă judeci Bucureştiul de azi cu Roma ai să azi că vei vedea două oraşe colosal diferite. Este ceea ce se cheama sincronie şi diacronie.

“Căci omul nu va trăi doar cu pâine”...