Carmen Mihălcescu, noul preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor

Ziarul Financiar 28.05.2019

Biroul Permanent Naţional al Camerei Deputaţilor a stabilit, marţi, ca noul preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor pentru gestionarea problemelor curente până la alegerea unui preşedinte definitiv să fie Carmen Mihălcescu, a anunţat Lia Olguţa Vasilescu, secretar al BPN.

"În şedinţa de astăzi a BPN al Camerei Deputaţilor a fost stabilit noul preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor pentru gestionarea problemelor curente până la alegerea unui preşedinte definitiv potrivit regulamentului în persoana doamnei Carmen Mihălcescu", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, secretar al Biroul Permanent Naţional al Camerei Deputaţilor.

Lia Olguţa Vasilescu a mai anunţat că au fost trimise la Comisia Juridică mai multe solicitări.

"S-a decis trimiterea la Comisia Juridică a următoarelor solicitări din partea grupurilor PNL şi USR: constatarea încetării de drept a mandatului de deputat al domnului Liviu Dragnea, încetarea de drept a mandatului de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Comisia Juridică urmează să întocmească un proiect de hotărâre de vacantare a locului de deputat şi de vacantare a funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor, să retrimită biroului permanent care va fi convocat de îndată pentru a convoca plenul Camerei Deputaţilor", a mai spus aceasta.

După decizia ÎCCJ de condamnare a lui Liviu Dragnea, Camera Deputaţilor va vacanta locul acestuia de deputat, iar înlocuitorul său pentru restul mandatului până în 2020 va fi consilierul judeţean din Teleorman Petre Cioabă au spus surse politice pentru MEDIAFAX.

Petre Cioabă are 72 de ani şi este pensionar, el fiind preşedintele organziaţiei de pensionari a PSD Teleorman. În prezent, acesta este şi consilier judeţean din partea social-democraţilor.