Un nou miliardar în euro în România: Grupul eMag a atins pragul de 1 miliard de euro în 2018

Autor: Ioana Nita 29.05.2019

Dante International, compania care administrează eMag - cel mai mare retailer online din România, şi Fashion Days - cel mai mare retailer online de modă din România, ambii cu prezenţă şi în Ungaria şi Bulgaria, a înregistrat anul trecut afaceri de 4,24 miliarde de lei, în creştere cu 24% faţă de 2017, potrivit unui anunţ făcut azi de oficialii companiei. 

eMag România a generat 74% din totalul veniturilor înregistrate anul trecut de Dante International, cifra de afaceri ridicându-se la 3,17 miliarde lei, cu 23% mai mare comparativ cu 2017. În total, eMag a avut anul trecut 9,4 milioane de clienţi, din care 4,97 milioane de clienţi în România. 

"Atât creşterea numărului de clienţi, cât şi a cifrei de afaceri sunt un rezultat al investiţiilor pe care le-am făcut de-a lungul timpului", a declarat Iulian Stanciu, CEO-ul eMag. 

Per total, grupul eMag, care cuprinde în plus şi businessurile PC Garage, Sameday şi Depanero, a avut în 2018 venituri cumulate de 4,77 miliarde lei, acesta atingând astfel pragul de 1 miliard de euro cifră de afaceri.