Este oficial. Investigaţia ingerinţelor electorale ruse, care îl avea în prim-plan Donald Trump, a fost încheiată. Procurorul special Robert Mueller: Îmi prezint demisia de la Departamentul Justiţiei şi revin în sfera privată

Autor: Mihai Draghici 29.05.2019

Procurorul special Robert Mueller a anunţat, miercuri, încheierea oficială a investigaţiei privind ingerinţele electorale ruse, subliniind că în cazul în care Comisia de anchetă ar fi fost convinsă că preşedintele Donald Trump nu a comis nicio infracţiune, ar fi transmis clar acest lucru.

"Anunţ oficial închiderea Biroului procurorului special şi îmi prezint demisia de la Departamentul Justiţiei şi revenirea în sfera privată", a declarat Robert Mueller, citat de CNN.

"Ancheta este finalizată, raportul vorbeşte de la sine. Procurorul general a prezentat public, pe larg, concluziile investigaţiei", a precizat Robert Mueller.

"Agenţi ai serviciilor secrete ruse au lansat un atac concertat asupra sistemului politic american în tentativa de a interfera asupra scrutinului şi a afecta imaginea unui candidat la funcţia de preşedinte", a subliniat Mueller.

Referindu-se la situaţia preşedintelui Donald Trump, criticat pentru că echipa sa de campanie electorală ar fi avut contacte cu Rusia, Robert Mueller a precizat: "În cazul în care membrii Comisiei de anchetă ar fi fost convinşi că preşedintele în mod clar nu a comis nicio infracţiune, am fi spus acest lucru. Cu toate acestea, nu am determinat clar dacă preşedintele a comis ori nu vreo infracţiune. Conform politicii Departamentului Justiţiei, un preşedinte nu poate fi pus sub acuzare pentru o infracţiune federală cât timp este în funcţie. Este neconstituţional".