Profitul fabricii de scaune Plimob din Sighetu Marmaţiei a crescut cu 59% în 2018, la 5,2 mil. lei, iar afacerile au ajuns la peste 185 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu 30.05.2019

Plimob ocupă locul opt în topul celor mai mari exportatori de mobilă de pe piaţa locală în 2018.



Compania Plimob din Sighetu Marmaţiei, în acţionariatul căria se află şi antreprenorul Vasile Godja, unul dintre furnizorii locali importanţi de scaune pentru concernul suedez IKEA, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 185,3 mil. lei (39,9 mil. euro), mai mult cu aproximativ 4% faţă de anul anterior, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut în 2018 un profit net de peste 5,2 mil. lei (1,1 mil. euro), în creştere cu 59% faţă de anul precedent, şi un număr mediu de 1.327 de angajaţi, conform datelor publice. Plimob ocupă locul opt în topul celor mai mari exportatori de mobilă de pe piaţa locală în 2018 realizat de ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS). Fabrica de scaune din Sighetu Marmaţiei şi-a început activitatea în urmă cu 120 de ani, când au fost realizate primele produse de tâmplărie, printre care şi scaunele curbate. Plimob este o companie cu capital integral privat, având ca principal domeniu de activitate produ­cerea de scaune pliante şi mic mobilier din lemn. Unitatea de producţie este situată în localitatea Sighetu Marmaţiei, din judeţul Maramureş. Plimob, unul dintre furnizorii locali importanţi de scaune pentru concernul suedez IKEA, are în total 159 de acţionari, printre care se află şi Vasile Godja, care deţine totodată şi funcţia de director general al companiei, potrivit informaţiilor de pe site-ul producătorului maramureşan de mobilier.