ZF Live. Alin Popa, head of residential la Knight Frank România: În segmentul high-end sunt cumpărători care plătesc şi 50.000 de euro în plus pentru apartamentele care au vedere spre sud-est

Autor: Alexandra Cepăreanu 31.05.2019

În zona medium-premium preţul pe mp construit poate începe de la 1.400-1.600, în timp ce în segmentul high end sunt proiecte ale căror preţuri pornesc de la 3.000-3.500 de euro per mp construit şi pot ajunge şi la 4.500 de euro pe mp construit.



Persoanele interesate de proiecte rezidenţiale de nivel high-end se uită la elementele de arhitectură, la finisajele proiectului sau chiar la poziţia locuinţei în funcţie de punctele cardinale, a spus Alin Popa, head of resi­dential în cadrul companiei de consul­tanţă imobiliară Knight Frank România. Totodată, în segmentul medium-premium cumpărătorii caută un raport bun între calitate şi preţ, se uită la compartimentarea locuinţei şi la proximitatea faţă de punctele de interes.

„Pentru segmentul premium se plătesc sume considerabile pentru unicitate, se iau în calcul elemente de arhitectură, poziţia faţă de punctele cardinale, sunt cumpărători care plătesc 50.000 de euro în plus ca să aibă apartamentul cu vedere spre S-E. Iar în seg­mentul medium-premium am observat că ten­dinţa cumpărătorului este să vadă un raport bun între calitate şi preţ, pune accent pe compartimentare, pe locaţie, proximitate faţă de mijloace de transport în comun, faţă de şcoli şi de locul de muncă“, a spus în ca­drul emisiunii de business ZF Live Alin Popa.