Cosmin Vladimirescu, country manager Mastercard: La plăţile contactless România este pe locul 10 mondial şi 5 european şi de aceea mă aştept ca românii să aibă un apetit mare pentru plăţile cu telefonul mobil

Autor: Ioana Matei 31.05.2019

Apetitul românilor pentru plăţile de pe telefonul mobil şi metodele de autentificare aferente sunt folosite din ce în ce mai des de populaţia din România, iar penetrarea smartphone-urilor pe piaţa locală poate să le transforme în dispozitive pentru bancarizare, susţine Cosmin Vladimirescu, country mana­ger al Mastercard România.

„Judecând după apetitul pe care l-au dobândit cu plăţile contactless, România fiind în top 10 mondial şi top 5 în Europa din acest punct de vedere, mă aştept ca românii să aibă un apetit mare şi pentru plăţile cu telefonul mobil, mai ales că penetrarea smartphone-urilor la români este una foarte mare, mai mare decât, de exemplu, gradul de banca­ri­zare. Sunt mai mulţi români care au smartphone-uri şi le folosesc decât români care au conturi curente. Cred că telefoanele mobile pot să devină un vehicul pentru bancarizare“, a declarat Cosmin Vladimirescu.