Ce puteţi citi în noul număr al revistei Business MAGAZIN

Autor: Ioana Matei 03.06.2019

♦ „Start-up-ul nu este antreprenoriat“, cred Mihai Stanca şi Laurenţiu Dorobanţu, ei înşişi fondatorii unui start-up axat pe pregătirea debutanţilor în afaceri. Care sunt abilităţile necesare acestora şi de ce sunt ele diferite faţă de ale unui antreprenor cu experienţă, au povestit cei doi în cadrul celui mai recent articol de copertă al Business MAGAZIN.

♦ Din biroul său de la etajul 26 din Globalworth Tower, aflat pe bulevardul Barbu Văcărescu al Capitalei, Dimitris Raptis, deputy CEO şi CIO al GLobalworth, cunoscut şi ca mâna dreaptă a fondatorului gigantului imobiliar Ioannis Papalekas, controlează un portofoliu de peste 2,5 miliarde de euro de clădiri de birouri şi centre logistice din România şi Polonia. Pe ce pariază dezvoltatorul imobiliar în continuare?

♦ La scurt timp după terminarea masterului, Cristian Tudor a obţinut primul job într-o multinaţională, însă nu a prins rădăcini prea adânci acolo. Fascinat de descoperirea microplantelor, a decis, la nici 25 de ani, să pună bazele propriului business pe o nişă încă neexplorată în România.

♦ Lansată pe piaţa locală în urmă cu cinci ani, platforma online Remix oferă clienţilor nu doar opţiunea de a-şi cumpăra branduri de lux la preţuri mai mici decât de pe rafturile marilor retaileri de modă, ci şi posibilitatea de a deveni ei înşişi vânzători ai hainelor uitate în garderobă. Cum funcţionează platforma Remix şi cum a ajuns aceasta la venituri de 35 de milioane de euro?

♦ Realitatea augmentată face acum posibilă probarea ochelarilor de vedere sau de soare direct de pe calculator, ducând astfel businessul online de optică la un nou nivel: tradiţionala vizită în magazinul clasic poate fi acum doar ultimul pas, opţional, din procesul de achiziţie.