Lovitură de teatru: Remus Borza s-a înscris în PSD, după ce a fost numit consilier onorific al premierului

Ziarul Financiar 03.06.2019

Remus Borza, numit săptămâna trecută consilier onorific al premierului pe probleme economice, reformă şi fiscalitate, s-a înscris în PSD. Acesta a declarat pentru MEDIAFAX că i se pare un pas firesc, în contextul în care a accepta să fie consilier al şefului Executivului.

„Odata ce am acceptat să fiu consilier onorific, era un pas firesc. Am făcut-o dintr-un sentiment de solidaritate faţă de un partid care a făcut lucruri bune pentru România. PSD trebuie să vină cu strategie, să schimbe mesajul şi garnitura. Să îşi asume reforma statului, a marilor sistem publice. E momentul să luăm taurul de coarne. Pînă una alta, PSD trebuie să guvernrze în benficiul a 20 milioane de români”, a afirmat pentru MEDAFAX, Remus Borza.

Deputatul Remus Borza a fost numit consilier onorific al premierului, decizia fiind publicată joi în Monitorul Oficial.

Acesta a fost administrator judiciar al Hidroelectrica. În februarie 2015, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să îl condamne definitiv pe Remus Borza la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Borza a fost exclus din ALDE în 2017, după ce a votat împotriva moţiunii de cenzură a PSD prin care a fost demis Guvernul Grindeanu.