Cahm Europe, un producător român de cosmetice pentru hoteluri investeşte peste 2 mil. euro într-o fabrică nouă. Printre clienţi este şi Airbnb

Autor: Alina-Elena Vasiliu 04.06.2019

Dintre clienţii companiei din Prahova fac parte hoteluri precum Ramada, Hilton, Best Western Bucovina, Sky Hotel Prahova, dar şi Airbnb.Cahm Europe, un producător român de cosmetice destinate hotelurilor, a ajuns la afaceri de 3,2 milioane de euro în 2018 şi 37 de angajaţi. Compania livrează săpun, şampon, gel de duş, seturi igienice, bureţi de pantofi şi alte accesorii pentru hoteluri atât din România, cât şi din afara ţării.

Cahm Europe este controlată de antreprenorul român Andrei Severin Buzilă Stancu (cu 89% din acţiuni), alături de Costin George Herea (8%) şi Flaviu Caraman (3%), potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Compania are o fabrică la Brazi, în judeţul Prahova, o unitate pentru asamblare la Pucheni (judeţul Dâmboviţa) şi lucrează la o a treia fabrică, în Băicoi, ce ar urma să fie dată în folosinţă cel mai târziu în 2021. Investiţia pentru cea de-a treia unitate de producţie este între 2 şi 3 milioane de euro. „Până acum, am investit 1,5 milioane de euro în fabrica noastră de pe platforma industrială Brazi, lângă Ploieşti, iar pentru 2019 avem în plan investiţii noi. Am cumpărat o hală nouă de producţie de două ori mai mare decât cea actuală (din Brazi – n. red.) şi dorim să o finalizăm“, spune Iulia Buzilă Stancu, director de export la Cahm Europe.