Pentru prima oară, nimeni nu pare să mai vrea la guvernare. Paul Stănescu: Nu voi merge în Executiv. Cred că PSD are mare nevoie de reorganizare

Ziarul Financiar 06.06.2019

Fostul vicepremier şi ministru al Dezvoltării Paul Stănescu a declarat că nu va intra din nou în Guvern, pentru că PSD are mare nevoie de unitate şi de reorganizare.

„Vă spun deschis, nu voi merge în Executiv din considerentele următoare: cred că partidul are mare nevoie de unitate, de solidaritate, partidul trebuie să fie reorganizat şi cred că e mare nevoie la partid. Sunt colegi mult mai tineri ca mine care pot avea anumite funcţii”, a afirmat Paul Stănescu, la Antena 3.

Preşedintele interimar al PSD a adăugat că vor fi cu siguranţă colegi care să ocupe funcţii în Executiv.

„O să facem o analiză pentru că trebuie obligatoriu ca relaţiile dintre instituţiile statului să funcţioneze foarte bine. Şi eu sunt convins că vom avea colegi pentru aceste ministere şi instituţii ale statului, dar eu spun mai simplu aşa. La munca de jos trebuie să mai fie cineva şi la munca de jos”, a conchis Stănescu.

Paul Stănescu a demisionat din Guvern în noiembrie 2018, după ce într-o şedinţă CEx social-democraţii au decis schimbarea sa în Executiv cu Ilan Laufer. Stănescu a fost unul dintre semnatarii scrisorii în care era cerută demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al partidului şi al Camerei Deputaţilor.