Hotelul de cinci stele JW Marriott din Bucureşti a revenit pe profit cu o marjă de 15%. Profitul net s-a ridicat la 20 de milioane de lei, faţă de 2017 când raporta pierderi

Autor: Mirabela Tiron 07.06.2019

Societatea Companiilor Hoteliere Grand, compa­nie ce administrează hotelul de cinci stele JW Marriott din Capitală, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa hotelieră, dar şi galeria comercială The Grand Avenue, a finalizat cu afaceri de 133 milioane de lei anul trecut, în creştere cu 4% faţă de anul anterior, arată datele publice de la Ministerul de Finanţe.

Mai mult, compania a raportat un profit net de 20 de milioane de lei, faţă de pierderea de circa 140.000 de lei anul anterior. În total, în cadrul societăţii lucrau 302 salariaţi anul trecut. Acţionarul majoritar al SCHG, compania care administrează clădirea hotelului, este firma austriacă Strabag.

Capitala este principalul pol de business din ţară, dar şi destinaţia care atrage cei mai mulţi străini, în interes de afaceri. Ultimele date de la Statistică arată că Bucureştiul a atras 1,2 milioane de turişti străini anul trecut, respectiv peste 40% din numărul străinilor care s-au cazat în unităţile turistice.