Constructorul arădean P.A.B. România, cu 400 de angajaţi, a avut afaceri de 218 mil. lei în 2018. Administratorul unic al companiei este omul de afaceri Ion Sandu, fostul finanţator al clubului de fotbal UTA Arad

Autor: Alina-Elena Vasiliu 07.06.2019

Compania arădeană de construcţii P.A.B. România, controlată de antreprenorul Ion Sandu, şi-a redus afacerile cu 8% în 2018 faţă de anul anterior, până la 218 milioane de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul a fost de asemenea în scădere, ajungând la 9,2 milioane de lei, în vreme ce numărul mediu de angajaţi a urcat până la 396.

Din portofoliul companiei P.A.B. fac parte, printre altele, peste 35 de magazine construite pentru retailerul de bricolaj Dedeman, dar şi mai multe magazine pentru germanii de la Lidl, în Marea Britanie (Porthmadog, Ashton UÕLine, Todmorden şi Shrewsbury). Pe piaţa externă, compania a mai lucrat şi pentru Selgros, având, de altfel, propriile subsidiare în Germania, Marea Britanie şi Serbia.

Dincolo de rolul de antreprenor general, compania deţine şi o fabrică de structuri metalice cu o capacitate de 1.000 de tone pe lună.