BREAKING. Preşedintele Iohannis a semnat vineri decretele pentru numirile la ministere. Ana Birchall, la ministerul Justiţiei, Roxana Mînzatu, la Fonduri Europene şi Natalia Intotero, la ministerul pentru Românii de pretutindeni

Autori: Ana Petrescu , Mediafax 07.06.2019

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele, pentru numirea Anei Birchall la Ministerul Justiţiei, a Roxanei Mînzatu la Fonduri Europene şi a Nataliei Intotero la Ministerul pentru Românii de pretutindeni.

De asemenea, şeful statului a semnat şi decretul de revocare din funcţia de vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice. Preşedintele Iohannis însă i-a transmis şi o scrisoare premierul în care i-a explicat refuzul numirii lui Titus Corlăţean, în locul lui Birchall.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 7 iunie a.c., următoarele decrete:

• Decret pentru revocarea doamnei Ana Birchall din funcţia de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României;
• Decret pentru numirea în funcţia de membru al Guvernului a doamnei Ana Birchall, ministrul justiţiei;
• Decret pentru numirea în funcţia de membru al Guvernului a doamnei Roxana Mînzatu, ministrul fondurilor europene;
• Decret pentru numirea în funcţia de membru al Guvernului a doamnei Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Numirile vin ca urmare a demisiilor care au fost înregistrate înainte de alegerile europarlamentare, şi anume: Natalia Intotero, Rovana Plumb şi Tudorel Toader. În prima fază şeful statului a respns propunerile făcute de PSD: Eugen Nicolicea la Justiţie, Oana Florea la Fonduri Europene şi Tit Brăiloiu la Românii de pretutindeni.