Cele mai profitabile investiţii la bursă după cinci luni din 2019: Nuclearelectrica, Petrom şi vinurile Purcari

Autor: Liviu Popescu 10.06.2019

Nuclearelectrica, Petrom, Purcari, SIF Transilvania şi Fondul Proprietatea sunt cele mai profitabile investiţii în acţiuni la bursa de la Bucureşti de la începutul anului 2019, cu un randament de 46% în cazul producătorului de energie nucleară şi până la 16,7% pentru Fondul Proprietatea. Spre comparaţie, bursa românească a urcat cu 16% de la începutul acestui an.

Astfel, investitorii care au mizat pe acţiuni Nuclearelectrica la începutul anului 2019 au în prezent cel mai mare câştig din rândul plasamentelor în acţiuni ale indicelui principal BET. Acţiunile Petrom (SNP) se află pe locul al doilea în topul celor mai ridicate randamente din prima ligă bursieră de la începutul anului 2019, cu circa 31%.

Acţiunile Purcari s-au apreciat cu 30,7% de la începutul anului 2019, atât pe fondul îmbunătăţirii rezultatelor financiare, cât şi ca urmare a faptului că emitentul a decis să-şi remunereze investitorii cu dividende cu un randament de 5%, fiind pentru prima oară de când este listat când împarte din profit cu acţionarii.