Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea companiei olandeze Valt şi a firmei Sargeant Marine Bitumen SRL din România de către Vitol Bitumen Investments

Autor: Roxana Rosu 10.06.2019

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Vitol Bitumen Investments BV din Olanda preia compania olandeză Valt şi firma Sargeant Marine Bitumen SRL, care are activităţi de comercializare a bitumului în România. 

Valt BV este activă în domeniul stocării, comercializării şi transportului de bitum, a produselor din bitum, combustibilului şi altor produse derivate.

Sargeant Marine Bitumen SRL, deţinută de Valt BV, desfăşoară, în România, activităţi legate de comercializarea bitumului.

Compania Valt BV este deţinută, în prezent, de Vitol Bitumen Investments BV şi Sargeant Marine Cooperatief UA, Olanda.

După finalizarea tranzacţiei, Vitol Bitumen Investments BV va deţine toate acţiunile Valt BV. Vitol Bitumen Investments BV este o companie activă în domeniile tranzacţionării, rafinării, depozitării, distribuţiei şi comerţului cu ulei mineral, combustibil bio şi alte produse din ulei mineral.

Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.