BNR a aprobat numirea lui Philippe Laurent Charles Heim şi a Lilianei Feleaga ca administratori în boardul BRD

Autor: Roxana Rosu 11.06.2019

Philippe Laurent Charles Heim şi Liliana Feleaga au fost numiţi administratori în boardul BRD Groupe Societe Generale, după ce BNR a aprobat decizia acţionarilor băncii.

Acţionarii  BRD au aprobat în aprilie numirea a trei administratori în board, Bogdan-Alexandru Drăgoi, Philippe Laurent Charles Heim şi Liliana Feleagă urmând să aibă câte un mandat de 4 ani. De asemenea, acţionarii  au aprobat în AGA şi reînnoirea mandatului de administrator al lui Petre Bunescu, pentru o perioadă de 4 ani.

BRD-SocGen a raportat pentru 2018 un profit net de 1,54 mld lei, în creştere cu 12% faţă de câştigul raportat în 2017, când profitul net a ajuns la 1,38 mld. lei, fiind considerat cel mai bun rezultat anual de până acum.

Anul trecut venitul net bancar al BRD s-a majorat cu 12,9%, până la 2,98 mld. lei, în condiţiile creşterii veniturilor nete din dobânzi şi comisioane. La nivelul întregului grup BRD, veniturile operaţionale au depăşit 3 mld. lei.

În primul trimestru din 2019, BRD-SocGen a raport un profit net de 289,2 mil. lei, în scădere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul scăderii de cinci ori a veniturilor din eliberarea de provizioane, al creşterii cheltuielilor cu angajaţii şi al contribuţiilor mai mari la Fondul de Garantare a Depozitelor şi la Fondul de Rezoluţie.