Klaus Iohannis a semmnat decretul pentru desemnarea Anei Birchall în funcţia de vicepremier interimar

Autor: Alexandru Costea 11.06.2019

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi decretul de numire a ministrului Justiţiei Ana Birchall în funcţia de vicepremier interimar pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi, 11 iunie a.c., decretul pentru desemnarea doamnei Ana Birchall, ministrul justiţiei, ca viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, interimar", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că a transmis la Cotroceni propunerea pentru ca Ana Birchall să ocupe în continuare interimar funcţia de vicepremier pe parteriate strategice, precizând că aşteaptă un răspuns de la preşedintele Klaus Iohannis.

Ana Birchall este ministru al Justiţiei începând de luni, după ce a depus jurământul. Anterior, aceasta a fost ministru interimar la Justiţie de două ori.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că va face propunerile de vicepremieri plini până la finalul lunii iunie, când e aşteptat să demisioneze Viorel Ştefan.