Guvernul va discuta astăzi achiziţia de către ANCOM a unei clădiri pentru noul sediu central, investiţie de 141 mil. lei

Autor: Roxana Rosu 12.06.2019

Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) vrea să-şi schimbe sediul central din Bucureşti şi să cumpere un imobil care să asigure o suprafaţă de minim 8.500 mp utili şi maxim 10.000 mp utili, plus 66-75 locuri de parcare, valoarea estimată a proiectului fiind de 141,55 milioane lei, inclusiv TVA, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de miercuri.

În prezent, ANCOM are sediul central în imobilul aflat str. Delea Nouă, nr. 2, sector 3, spaţiu închiriat în 2007, an în care în cadrul Autorităţii a avut loc o reorganizare instituţională.

Contractul de închiriere prevede închirierea unei suprafeţe de 7.162 mp, din care 6.542 mp reprezintă suprafaţa utilă pentru birouri, arhivă, grupuri sanitare, holuri, case de scară, săli pentru întruniri/şedinţe. Diferenţa de 620 mp reprezintă cota din spaţiile comune cu ceilalţi locatari ai imobilului. Autoritate are în prezent 325 de angajaţi, dar vrea să crească numărul acestora, cu circa 40 de posturi.

”În această situaţie, nu există posibilitatea amenajării unor spaţii pentru derularea activităţii acestora”, se arată în proiect. 

ANCOM a solicitat în 2017 mai multor instituţii identificarea unui spaţiu în care să îşi desfăşoare activitatea (Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, Primăria Municipiului Bucureşti, Agenţia Naţională a Bunurilor Indisponibilizate, Secretariatul General al Guvernului, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală).

”Solicitarea Autorităţii către instituţiile indicate anterior a fost aceea de transmitere a unor date legate de spaţii de birouri corespunzătoare necesităţilor ANCOM, care să poată fi atribuite Autorităţii pentru desfăşurarea activităţii sediului central. Răspunsurile primite din partea entităţilor amintite au fost negative, nefiind identificate spaţii disponibile care să respecte minimul de suprafaţă necesar şi condiţiile considerate necesare de către ANCOM”, se menţionează în proiect. 

În cazul în care AUtoritatea nu reuşeşte să achiziţioneze o clădire, va continua să îşi desfăşoare activitatea în regim de închiriere.

Vedeti aici proiectul de hotărâre.