Uber decolează din nou: Compania de ride-sharing anunţă anul în care vom putea călători cu un taxi aerian. Cum arată noul concept de taxi aerian Uber

Ziarul Financiar 12.06.2019

Compania de ride-sharing Uber dezvăluie la Washington, în cadrul celei de-a treia ediţii a summit-ului anual Elevate, noul concept de taxi aerian şi anunţă un nou oraş pilot pentru viitorul serviciu Uber Air, care îşi va începe zborurile comerciale din 2023, odată cu construcţia noile concepte de heliporturi.

Astfel, Melbourne din Australia a fost selectat ca primul oraş pilot Uber Air în afara Statelor Unite.

Odată cu selectarea Melbourne ca primul oraş pilot Uber Air în afara SUA, compania îşi consolidează obiectivul de a începe testele de zbor din 2020, urmând ca activitatea comercială în acest sector să debuteze din 2023.

Potrivit reprezentanţilor companiei, Uber vrea să dezvolte aeronave care să decoleze şi să aterizeze pe vertical- prin tehnologia eVTOL- prin intermediul platformei Uber Air.

„Al treilea summit anual Uber Elevate a decolat din nou, pentru a arăta progresele făcute astfel încât Uber Air să facă parte din realitatea cotidiană din 2023. Rezervarea unui zbor prin simpla apăsare a unui buton e mult mai aproape decât credem, inclusiv apariţia de noi heliporturi, noi modele de cabine de taxi aerian, noi modele de avioane şi multe altele. Elevate este viziunea Uber de a muta ridesharing-ul în aer, cu taxiuri aeriene electrice care protejează mediul şi, în acelaşi timp, sunt silenţioase şi sigure.”, a declarat şeful Uber Elevate, Eric Allison.