BCR oferă dobândă fixă de 4,69% pe an antreprenorilor care iau credite de prefinanţare prin programul StartUp Nation

Autor: Roxana Rosu 13.06.2019

BCR oferă dobândă fixă de 4,69% pe an antreprenorilor care iau credite de prefinanţare prin programul StartUp Nation

BCR este bancă parteneră şi în cea de-a doua ediţie a progra­mului StartUp Nation, derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, şi oferă antrepre­no­rilor finanţare de 100% din ajutorul financiar nerambursabil, do­bândă fixă de 4,69% pe an şi cost de garantare zero.

„Dezvoltarea României este strâns legată de susţinerea inovaţiei, a încrederii în spiritul de iniţiativă şi de construirea unui segment puternic de antreprenori. Continuăm să sus­ţinem şi să creştem implicarea BCR în programul StartUp Nation, un parteneriat public-privat de succes şi un reper de bune practici în colaborarea dintre sectorul public şi cel financiar“, a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR.

La prima ediţie StartUp Nation, BCR a acordat pentru 1.700 de start-up-uri înscrise finanţări de 63 mil. euro. „Sperăm ca un nu­măr cât mai mare de an­tre­prenori StartUp Na­tion, ulterior derulării pro­­gra­mu­lui, să aplice pen­tru în­scrierea în BCR-InnovX, accele­ra­torul de­dicat afa­ce­rilor din teh­nologie.“

Pachetul de prefinan­ţa­re include dobândă fixă de 4,69%/an, despre care BCR spune că este cea mai bună dintre băn­cile din pro­gram, timpul de apro­bare a cre­di­tului este de aproxi­ma­tiv 3 zile, nu­mărul de do­cu­mente ne­ce­sare aduse de client: ma­ximum două (certi­fi­ca­t fiscal şi hotă­râ­rea AGA) comisionul de acor­dare este de 1,2%, plă­tibil în 3 tranşe, înce­pând cu prima utilizare a creditului.

Garanţia este prin programul COSME, care este uşor de accesat şi nu implică niciun cost pentru antreprenori. Scopul garanţiei oferită de COSME şi Fondul european pentru investiţii strategice (EFSI) - înfiinţat în cadrul Planului de investiţii pentru Europa - este de a sprijini finanţarea şi implementarea investiţiilor productive în Uniunea Europeană şi de a asigura accesul sporit la finanţare.

Programul guvernamental StartUp Nation prevede acordarea unui ajutor financiar nerambursabil din partea statului în limita maximă a 200.000 lei pentru fiecare firmă nouă sau afacere înfiinţată în acest an.