Două explozii au avut loc la bordul a două petroliere în Golful Oman

Autor: Marinela Sarbu 13.06.2019

Două explozii au avut loc la bordul a două petroliere în Golful Oman, echipajele navelor fiind evacuate, au anunţat companiile de navigaţie şi surse industriale, la o lună de la un accident similar petrecut în regiune, relatează Reuters.

Cea de-a Cincea Flotă a Marinei americane amplasată în Bahrain a transmis că a asistat echipajele celor două nave după ce a primit mai multe apeluri de urgenţă în urma ”atacurilor semnalate”.

Departamentul de Operaţiuni Comerciale al Marinei Britanice au anunţat că investighează atacul.

Una dintre firmele care operează navele a anunţat că bănuieşte că nava sa a fost lovită de un proiectil, iar o altă companie a informat că nava sa a luat foc în Golful Oman.

Petrolierul Kokuka Courageous operat de o companie din Panama a fost deteriorat într-un "atac suspect" care a străpuns fuzelajul deasupra liniei de apă, a anunţat Bernhard Schulte Shipmanagement.

Toţi membrii echipajului se află în siguranţă, având răni minore, a transmis compania.

In incendiu s-a produs în camera motoarelor, nava transportând o încărcătură de metanol din Arabia Saudită care trebuia să ajungă în Singapore

O a doua navă, Front Altair, a fost "suspectată că a fost lovită de un proiectil" în jurul orei 04:00 GMT, a anunţat rafinăria taiwaneză CPC Corp, care a închiriat nava.

Vasul de tip Aframax încărcat cu 75.000 de tone de petrol a luat foc, a transmis proprietarul norvegian Frontline, nava călătorind din portul Ruwais, Emiratele Arabe Unite, în Taiwan, potrivit surselor comerciale şi a datelor furnizate de compania Rafinitiv Eikon.

Toţi cei 44 de marinari de pe cele două nave au fost salvaţi de echipe de căutare şi salvare iraniene, a informat Agenţia de ştiri a Republicii Islamice de la Teheran (IRNA), citând o sursă anonimă.