Adrian Minuţă, CEO: Bravo Europa, producător de acoperişuri cu o fabrică la Fundulea: avem un rulaj mare de personal. Tinerii sunt instabili, se mută uşor de la o companie la alta

Autor: Alina-Elena Vasiliu 14.06.2019

Bravo Europa are două fabrici, una în România şi una în Cehia, o platformă logistică în Germania şi două birouri de reprezentare - unu în Austria şi unu în Bulgaria.

Producătorul de acoperişuri Bravo Europa, deţinut de o companie din Austria controlată la rândul său de fondul de investiţii EMSA Capital, a produs şi vândut în România învelitori pentru imobile în valoare de peste 26 mil. euro în 2018. Grupul are o unitate de producţie în localitatea Fundulea, din judeţul Călăraşi, şi încă una în Cehia. Ambele au avut anul trecut afaceri de 54 de mil. euro. La bază, Bravo Europa a fost o companie antreprenorială, fondată în 2001 de Adrian Minuţă, actualul CEO, şi familia Biermans. În 2013, fondul de investiţii EMSA Capital a cumpărat acţiunile familiei Biermans, iar acum compania este deţinută integral de EMSA Capital, prin intermediul unei firme austriece.