Corina Creţu, comisarul român, părăseşte postul înainte de termen. Ea a câştigat un mandat de europarlamentar

Autor: Iulian Anghel 14.06.2019

Comisarul european pentru dezvoltare regională Corina Creţu îşi va părăsi postul la 2 iulie, după ce a câştigat un fotoliu de europarlamentar pe listele PRO România, a anunţat Victor Ponta, şeful acestui partid format în mare parte din oameni plecaţi din PSD. 

Mandatul actualei comisii se încheie la 1 noiembrie. Însă noul Parlament European are prima şedinţă în plen la începutul lui iulie, iar comisarii care au câştigat un mandat de europarlamentar au răgaz să aleagă până la această dată dacă părăsesc Comisia sau rămân în continuare în Executiv, până la final de mandat.

Potrivit lui Ponta, „în locul său va veni un comisar probabil finlandez, probabil dl Katainen (actualul comisar - n. red.), care este un tip foarte dur şi rigid, ca să spun aşa. Şi atunci să vedeţi cum va fi cu fondurile europene, că tot s-a plâns guvernul de Corina Creţu, care vrea să-i ajute“, a spus, Ponta.

Creţu, fostă consilieră a lui Ion Iliescu, a fost desemnată comisar în vremea în care PSD era condus Victor Ponta. Intrată în conflict cu guvernele numite de Liviu Dragnea, ea a părăsit PSD şi a trecut la PRO România, partid fondat de Ponta după ruptura de vechii tovarăşi. Iulian Anghel