Hotelul Hilton Sibiu, profit de 10 mil. lei la afaceri de 19 milioane de lei în 2018

Autor: Mirabela Tiron 14.06.2019

Hotelul Hilton Sibiu, controlat de omul de afaceri Nicolae Minea, a obţinut anul trecut afaceri de aproape 19 mil. lei şi o marjă de profit de peste 50%, conform calculelor ZF făcute pe baza informaţiilor publice.

Unitatea de cazare, singura de cinci stele din Sibiu, a obţinut în 2018 profit de 10 mil.lei după ce în anul anterior fusese pe minus.

Hilton Sibiu (fostul Palace), cu o capacitate de cazare de 115 camere, este deţinut de omul de afaceri Nicolae Minea. Facilitatea de cazare a fost afiliată lanţului hotelier internaţional Hilton în 2009, în urma unei investiţii de 25 de milioane de euro în modernizare.

Infrastructura de cazare din Sibiu este compusă din 315 unităţi turistice de cazare (hoteluri, pensiuni, vile turistice, hosteluri), cu puţin peste 10.000 de locuri de cazare, din care hotelurile au o capacitate de cazare de 3.900 de locuri anul trecut, potrivit datelor de la Statistică. Hilton Sibiu concurează cu unităţi precum hotelurile de patru stele Ramada şi Golden Tulip Ana Tower. În Sibiu mai operează un hotel şi omul de afaceri Radu Enache, proprietarul lanţului hotelier Continental Hotels.

Anul trecut, Sibiul a atras 566.000 de vizitatori (români şi străini) în unităţile de cazare, arată tot datele de la Statistică. Din total, aproape o treime au fost vizitatori străini.