Cel puţin 61 de persoane au murit în urma inundaţiilor din China

Autor: Bianca Pavaluca 14.06.2019

Cel puţin 61 de persoane au murit şi alte 356.000 de persoane au fost evacuate în urma ploilor torenţiale şi inundaţiilor care au afectat sudul şi centrul Chinei săptămâna aceasta, au anunţat autorităţile locale, citate de Reuters.

Peste 9.300 de locuinţe au fost distruse şi 3,7 milioane de hectare au fost afectate în urma inundaţiilor. Pierderile economice sunt estimate la 1.93 miliarde de dolari, conform unui comunicat emis joi de Ministerul pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă din China.

Echipele de intervenţie au salvat aproximativ 4.300 de persoane din calea inundaţiilor, care au afectat mai multe regiuni, începând din regiunea Guangdong (sud-est) până în regiunea Chongqing (sud-vest), pe cursul râului Yangtze.

Pe parcursul verilor, China se confruntă cu perioade secetoase în nord şi inundaţii în sud. Meteorologii au anunţat că regiunile nordice se vor confrunta anul acesta cu perioade mai secetoase decât în general, iar cele sudice sunt predispuse mai mult la riscul de inundaţii.

Meteorologii au anunţat că ploile din regiunile Jiangxi şi Hunan au atins recorduri istorice în ultimele zile.