Studiu EY: Cursa globală pentru adoptarea AI se intensifică, liderii americani de companii consideră China drept principala ameninţare

Ziarul Financiar 14.06.2019

Directorii executivi şi liderii americani de companii (85%) se arată optimişti în privinţa succesului adoptării inteligenţei artificiale (AI) în companiile lor. Plănuiesc investiţii din ce în ce mai mari şi au încredere în această tehnologie, arată un studiu EY derulat în rândul a 500 de directori executivi seniori din Statele Unite ale Americii. 87% dintre aceştia au declarat că organizaţia lor va investi în iniţiative AI în acest an.

Directorii executivi americani se confruntă cu dificultăţi interne şi externe în privinţa AI

În pofida optimismului în creştere, problemele cu care se confruntă atât la nivel naţional cât şi internaţional legate de inteligenţa artificială ar putea să afecteze poziţia SUA în cursa globală pentru AI, în care China ar putea prelua conducerea.

Mai mult de jumătate dintre respondenţi (52%) plasează SUA pe primul loc în cursa globală pentru AI, iar jumătate dintre respondenţi (50%) au ales SUA drept ţara cu cea mai bună strategie pe termen lung în materie de AI. China s-a poziţionat pe locul al doilea în menţiunile acestora, iar 47% dintre respondenţi o consideră drept cel mai mare obstacol pentru progresul AI în SUA.