Radu Ionescu şi Cezara Tănase, doi tineri cu studii la Londra au deschis Kaiamo, un restaurant în zona Aviatorilor: Vrem să punem România pe harta gastronomică a lumii

Autor: Cristina Roşca 17.06.2019
Povestea restaurantului Kaiamo, amplasat în apro­piere de piaţa Chales de Gaulle din Bucureşti, începe în vacanţa de Cră­ciun din 2016, după cum povestesc Radu Ionescu şi Cezara Tă­nase, cei doi fondatori ai localului. Radu Ionescu este chef şi totodată şeful din bucătărie (back of house în lim­bajul de profil), iar Cezara Tănase se ocupă de sală şi de zona de servire (front of house). Sunt parteneri şi în bu­siness, dar şi în viaţă.

Kaiamo a apărut ca o surpriză oarecum dat fiind că exista deja un alt proiect, un restaurant de 30 de locuri la Londra, oraş în care cei doi şi-au petrecut ultimii ani.

„Când a fost vorba să ne întoarcem, eu am fost cea mai scep­tică deoarece consider că sunt cine sunt astăzi datorită Lon­drei“, spune Cezara Tănase. El e o fire mai artistică, iar ea este omul cifrelor, însărcinat cu organizarea şi planifi­ca­rea. Aşa că a realizat că deschiderea unui restaurant la Londra - chiar şi unul de 30 de lo­curi - pre­supunea un return on invest­ment de şapte ani. Aşa că a fost de acord să revină în România.