Un nou pariu pe România. Ungurii de la Futureal, care fac 500 de apartamente spun că vor investi şi în birouri şi centre comerciale

Autor: Bogdan Alecu 18.06.2019

La intrarea pe o nouă piaţă Futureal merge întâi cu divizia de rezidenţial - Cordia - pentru ca ulterior să intre cu compania principală pentru a dezvolta centre co­merciale şi birouri. Acelaşi model îl aplică şi în România.

„Cordia este «pionierul» pe o piaţă nouă, după care urmează intrarea Futureal. Un proiect rezidenţial poate fi mic, însă un centru comercial sau un proiect de birouri nu are cum să fie de mici dimensiuni. Un proiect de 5.000 mp de birouri nu este suficient pentru nicio piaţă, însă oriunde poţi începe cu câteva sute de apartamente“, a spus Tibor Tatár, CEO Dezvoltare Retail şi Comercial, membru al Consiliului de Administraţie Futureal.

Din acest motiv, activitatea grupului este împărţită în două - Cordia reprezintă divizia de rezidenţial, cea care este activă şi local, şi Futureal, care gestionează activitatea legată de office şi retail, adică clădirile de birouri şi mallurile sau centrele comerciale. „În plus, piaţa rezi­den­ţială creşte peste tot în Europa. Pentru expansiune acum ne uităm la Polonia, unde pe lângă locuinţe am cumpărat o clădire de birouri pe care urmează să o modernizăm şi să o relansăm pe piaţă“, a adăugat Tibor Tatár.

Alături de investiţiile anunţate de Cordia România în dezvoltarea de proiecte rezidenţiale pe cele patru terenuri pe care maghiarii le deţin local şi care ating o suprafaţă cumulată de aproximativ opt hectare, se adaugă alte 40 de milioane de euro ce vor fi pariate în următorii trei ani în dezvoltarea proiectului rezidenţial Parcului20 din zona Expoziţiei. Acesta va avea circa 500 de apartamente.