”Regele” Gică Hagi: Generaţia U21 poate fi mai bună ca a noastră, care a reuşit performanţa de la Campionatul Mondial 1994

Autor: Răzvan Stîngă 18.06.2019

Gică Hagi este o personalitate emblematică a fotbalul românesc şi nu numai. Toţi asimilează România cu Hagi. A făcut lucruri uriaşe pentru naţională, iar înaintea debutului echipei U21, ”Regele” şi-a permis să le dea câteva sfaturi foarte preţioase tricolorilor lui Mirel Rădoi. 

E vorba de un mesaj care îi va motiva suplimentar pe băieţi, dacă mai era vorba de aşa ceva, ţinând cont de anvergura competiţiei. Hagi este conştient că fotbaliştii noştri sunt foarte valoroşi. Trebuie să îşi facă jocul, să dea tot ce e mai bun din ei, să nu se lase presaţi de emoţie. Astfel vor putea avea un traseu frumos la EURO şi vor reuşi să scoată în stradă mii de români, aşa cum a făcut generaţia lui Gică Hagi prin 1994. ”E o generaţie care poate fi mai bună ca a noastră, cea care a reuşit performanţa de la Mondialul din 1994. Simţindu-i şi văzându-i pe aceşti copii, pe care-i cunosc de mici, am mare încredere în ei. Au demonstrat până acum că sunt buni, puternici, se pot duela cu oricine de afară. Trebuie doar să certifice nivelul la care au ajuns, să facă performanţă pentru ei, să ne aducă şi nouă fericire”, şi-a început Hagi discursul, care a continuat:

”Ar fi o greşeală să le punem asta în faţă. Una e s-o gândeşti, alta e s-o pui doar pe hârtie, cum au procedat columbienii în 1994. Lăsaţi-i să joace fiecare meci în parte, să aibă încredere, să intre cu tupeu pe teren! Lăsaţi-i să fie ei! Nu trebuie să te laşi condiţionat de adversar. Îl analizezi, îl cunoşti cât e de puternic, îţi iei măsuri să te aperi, dar e obligatoriu să ataci. Dacă nu ştii asta, e greu să fii mare!

Nu există la un turneu final o echipă care să nu fie foarte bună. Poţi face zero puncte sau maximum! Dar trebuie să fii de top, să joci ambele faze, tot! Important e că băieţii ăştia ne dau speranţe că vom deveni iarăşi mari”.

România face parte din Grupa C a Campionatului European U21. Se află într-o grupă infernală, cu Franţa, Anglia şi Croaţia. Tricolorii debutează împotriva Croaţiei, marţi.