Banca Transilvania îi reînnoieşte mandatul lui Omer Tetik la conducere. Reconfirmaţi sunt şi cei cinci directori adjuncţi

Autor: Liviu Popescu 18.06.2019

Omer Tetik este CEO al Băncii Transilvania din iunie 2013 @ Sub conducerea sa, instituţia de credit şi-a majorat activele cu 147% şi a ajuns de pe locul trei în sistemul bancar pe primul loc

Capitalizarea băncii a urcat de circa cinci ori în ultimii şase ani la 11 miliarde de lei


Banca Transilvania (TLV), cea mai mare instituţie de credit din România în funcţie de activele gestionate şi cea mai tranzacţionată acţiune de la bursa românească, a reînnoit mandatele conducerii executive în condiţiile în care acesteau urmau să ajungă în curând la final, potrivit unui anunţ la bursă.

Astfel instituţia de credit i-a prelungit mandatul lui Omer Tetik, director general (CEO). Reconfirmaţi au fost şi directorii general adjuncţi, respectiv Luminiţa Delia Runcan, Gabriela-Cristina Nistor, Leontin Toderici, George Răzvan Călinescu şi Tiberiu Moisa.

Am decis în cadrul Consiliului de Administraţie reînnoirea mandatelor echipei executive care urmau să ajungă la termen, inclusiv cel al domnului Ömer Tetik, CEO. Suntem foarte mulţumiţi de rezultatele băncii din ultimii ani, iar pentru BT stabilitatea echipei şi loialitatea membrilor ei reprezintă ingredientele succesului şi reflectă asumarea responsabilităţii noastre faţă de economia românească, al cărei principal finanţator suntem, precum şi faţă clienţi, parteneri, acţionari şi societate în ansamblul ei. Suntem hotărâţi să creştem şi să întărim poziţia noastră pe piaţă investind în inovaţie şi fiind apropiaţi de clienţii noştri”, spune Horia Ciorcilă, preşedinte ale Consiliului de Administraţie al băncii, pentru Ziarul Financiar.

Banca Transilvania are 11 miliarde de lei capitalizare, fiind în topul celor mai valoroşi emitenţi listaţi la bursa de la Bucureşti.

Omer Tetik, director general al băncii din iunie 2013, are o deţinere de 0,079% din capitalul social al instituţiei de credit, echivalentul a 7,6 milioane de lei pe baza ultimului preţ de tranzacţionare din 2018. Spre comparaţie, în decembrie 2017 Tetik avea acţiuni de 5 milioane de lei.

Sub conducerea lui Tetik, valoarea de piaţă a băncii de la Cluj a urcat de la 2,3 miliarde de lei în iunie 2013 la circa 11 miliarde de lei în prezent. În vara anului 2013, banca de la Cluj avea active de 30,1 miliarde de lei, pentru ca în prezent acestea să fie de circa 74 miliarde de lei. Ambele valori sunt la nivelul băncii.

Omer Tetik are 46 de ani, este cetăţean român, de origine turcă şi este născut în Germania. El are o experienţă de peste 20 ani în sectorul bancar. Este absolvent al Faculty of Economics - Middle East Technical University, din Ankara şi vorbeşte fluent patru limbi străine, inclusiv româna.