ZF Live. Simina Niculiţă, director retail în cadrul Colliers International România: Este nevoie de proiecte majore pentru a face următorul salt pe piaţa centrelor comerciale, până la 5 milioane metri pătraţi

Autor: Mircea Nica 20.06.2019

România are în prezent un stoc de 3,8 milioane de metri pătraţi în zona de retail.



Colliers International România, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa de consultanţă imobiliară, esti­mează că în următorii doi ani vor fi li­vraţi 500.000 mp de proiecte de dimen­siuni mari în zona de centre comerciale, dar că ţinta de 5 milioane mp de centre comerciale va fi atinsă pe termen mai lung.

„Probabil va fi nevoie de mai mult timp să ajungem la 5 milioane mp pentru că în aceşti 500.000 de mp pe care i-am calculat că vor fi livraţi în următorii 2 ani, practic intră proiecte de mari dimensiuni şi va acoperi necesitatea de retail a marilor oraşe. Pentru proiectele mai mici dedicate populaţiei de 50.000 - 80.000 de locuitori va fi greu să facem încă 500.000 mp din proiecte de 5.000 mp. Astfel, vom avea nevoie de proiecte majore pentru a face următorul salt până la 5 milioane mp şi depinde foarte mult de cât de repede se vor debloca proiectele mari“, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Simina Niculiţă, director retail în cadrul Colliers International România.