Cei mai mari jucători din economie. Top zece cele mai mari companii din siderurgie în 2018. Podiumul simte profitul pentru prima dată în ultimul deceniu

Autor: Mirabela Tiron 19.06.2019

Combinatul siderurgic din Galaţi conduce detaşat ca cifră de afaceri. Uzina din Zalău a grupului Tenaris este cel mai profitabil jucător din top zece. În 2018, cei mai mari zece jucători din siderurgia românească aveau împreună 12.000 de angajaţi. 



ArcelorMittal Galaţi, cel mai mare combinat siderurgic din ţară, rămâne cel mai mare jucător din industria siderurgică, cu afaceri de 5,1 miliarde de lei în 2018, în creştere faţă de nivelul de 4,6 miliarde de lei anul anterior, arată datele publice de la Ministerul de Finanţe. 

Compania a reuşit să obţină profit anul trecut, de 189 milioane de lei, faţă de pierderi de 153 milioane de lei în anul anterior. În schimb, numărul de angajaţi s-a redus la 5.183 de oameni, faţă de 5.682 de angajaţi cu un an în urmă.

Combinatul a fost preluat la sfârşitul anului trecut de grupul Liberty House, controlat de magnatul indian Sanjeev Gupta, după ce Comisia Europeană a aprobat această tranzacţie.