Raiffeisen acordă finanţări de peste 3 mil. euro unui număr de 83 de start-up-uri care activează în servicii, producţie, educaţie şi IT&C

Autor: Cristina Bellu 19.06.2019

83 de start-up-uri locale urmează să primească finanţări de peste 3 mil. euro prin intermediul programului factory by Raiffeisen Bank, dezvoltat de instituţia de credit şi ajuns anul acesta la cea de-a doua ediţie.

Comparativ cu ediţia precedentă, „fabrica de antreprenori” Raiffeisen Bank a atras anul acesta de trei ori mai mulţi participanţi, Astfel, din 315 proiecte inscrise, 83% au provenit din mediul urban, iar 17% din mediul rural, cele mai multe proiecte câştigătoare fiind din regiunea Bucuresti-Ilfov şi judetele Cluj, Galati, Ialomita si Iasi.

”În 2018 am lansat factory by Raiffeisen Bank, un program care nu oferă doar finanţare antreprenorilor români, ci le dă posibilitatea de a interacţiona cu experţi care pot să-i ajute să înţeleagă mai bine etapele prin care trec pentru a-şi dezvolta afacerea. Anul acesta am avut de trei ori mai multi aplicanţi faţă de prima ediţie, iar acest lucru ne confirmă tendinţa de creştere a numărului celor care doresc sa-şi schimbe statutul de angajat cu cel de antreprenor”, explică Vladimir Kalinov, vicepreşedinte retail la Raiffeisen Bank.

Start-up-urile finanţate în acest an activează în domeniul serviciilor (39%), al productiei (35%),  IT&C (13%) sau al educatiei (7%).

Cele trei etape ale programului factory by Raiffeisen Bank s-au desfasurat in perioada martie – mai 2019.

Finantarile oferite in cadrul programului factory by Raiffeisen sunt acordate prin programul COSME, cu garantie de la Fondul European de Investitii.