Marile corporaţii încep să ia decizii pentru a evita să fie afectate de deciziile lui Donald Trump: Apple vrea să mute până la 30% din capacitatea de producţie din China în India sau Vietnam

Autor: Alex Ciutacu 19.06.2019

Gigantul Apple le-a cerut marilor furnizori cu care lucrează să analizeze care ar fi costurile pentru a muta între 15% şi 30% din capacitatea de producţie din China către sud-estul Asiei, în contextul în care compania americană se pregăteşte să îşi restructureze lanţul de furnizori, potrivit CNBC.

Cererea Apple este rezultatul extins al disputei comerciale dintre Beijing şi Washington, însă chiar dacă cele două părţi ajung la un acord, compania nu îşi va schimba decizia, potrivit Nikkei, care citează mai multe surse din piaţă.

Producătorul iPhone-urilor a decis că riscurile la care se expune prin dependenţa majoră de China, ca locaţie de producţie, sunt prea mari şi continuă să crească.

Principalele companii care asamblează pentru Apple, precum Foxconn, Pegatron, Wistron, Quanta Computer, Compal Electronics, Inventec, Luxhare şi Goertek trebuie să îşi evalueze opţiunile din afara Chinei, potrivit Nikkei.

Printre ţările luate în considerare se numără Mexic, India, Vietnam, Indonezia şi Malaezia, cu India şi Vietnam drept favorite pentru producţia de smartphone-uri.