Călin Popescu Tăriceanu: Sunt anumite categorii care trebuie să beneficieze de pensii speciale

Autori: Diana Grigore , Mediafax 19.06.2019

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că anumite categorii, precum magistraţii sau cadrele militare, ar trebui să beneficieze de pensii speciale, deoarece nu au dreptul să practice altă profesie. Liderul ALDE a afirmat că astfel aceste categorii vor fi ferite de tentaţia corupţiei.

„Sunt anumite categorii care trebuie să beneficieze de pensii speciale, cum sunt magistraţii, cărora le este interzis să practice orice altă profesie, ei trebuie feriţi de tentaţia corupţiei. Noi discutăm de efectele corupţiei, dar nu cum să prevenim corupţia. Există categoria cadrelor militare, care de asemenea au o serie de restricţii pe perioada activităţii lor. Peste tot sunt aceste categorii. E de dorit să fie cât mai puţini şi să nu aibă pensii cum am văzut la taica Lazăr. 100.000 de lei pensie pe lună este cu totul nefiresc, atunci oamenii îşi pun problema unei nedreptăţi sociale. Trebuie să cântărim acest lucru. Sunt convins că acest lucru va fi analizată cu mare atenţie”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, la Parlament.

Referitor la proiectul privind Legea pensiilor, care a fost respinsă în plenul Senatului, liderul ALDE a susţinut că această problemă se va rezolva la Camera Deputaţilor, for decizional.

„De oricare vot ar fi fost nevoie. Având în vedere că este la Camera Deputaţilor această lege urmează să fie în dezbatere şi este camera decizională. Sunt convins că se va rezolva în cele mai bune condiţii”, a mai spus Tăriceanu.

Senatul a respins, miercuri, Legea privind sistemul public de pensii, reexaminată ca urmare a deciziei de neconstituţionalitate a CCR.

De asemenea, Senatul a respins, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege iniţiat de PNL care prevede eliminarea pensiilor pentru deputaţi, senatori, judecători şi procurori.