Companiile din România se plâng că nu au forţă de muncă, dar uită că ultimele două generaţii au fost crescute cu ideea că este mai bine în străinătate

Autor: Alexandra Cepăreanu 20.06.2019

Guillaume Leurent, director general adjunct al Industrial Montaj: Trebuie să conştientizăm că ne putem dezvolta o carieră şi în ţară, putem avea un job bun şi în România.



Antreprenorii şi companiile active pe piaţa din România se plâng că nu găsesc candidaţi pentru posturile libere şi că trebuie să importe forţă de muncă, dar uită că ultimele două generaţii au fost crescute cu ideea că este mai bine să muncească în străinătate, iar acest lucru are impact şi asupra noii generaţii, a spus Guillaume Leurent, director general adjunct în cadrul IMM-ului Industrial Montaj, companie cu capital majoritar românesc specializată în construcţia şi întreţinerea unităţilor de producţie în domeniile petrol, gaze, energie şi cosmetică.

„Sunt multe persoane talentate în România, dar sunt foarte mulţi români talentaţi plecaţi în străinătate. Am constatat că în România două generaţii au fost crescute cu ideea că este mai bine în străinătate şi acest lucru afectează mult şi noua generaţie. Trebuie să conştientizăm că ne putem dezvolta o carieră şi în ţară, putem avea un job bun şi în România“, a spus Guillaume Leurent. El a fost prezent ieri în cadrul evenimentului „Poveştile care schimbă jocul“ organizat de Forumul Economic Franco-Român.