Distribuitorul Biochem din Constanţa: Producătorii au nevoie de cooperative pentru a putea intra cu fructele şi legumele în supermarketuri. „Producătorii români muncesc, dar problema apare la distribuţie, vânzare, la ultima verigă din lanţ.“

Autor: Mirabela Tiron 20.06.2019
Compania Biochem din Constanţa, care distribuie către fermierii români seminţe de cereale, pesticide şi îngrăşăminte, controlată de Constantin Chimişliu, a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 246 milioane de lei, în scădere cu 5% faţă de anul anterior, arată datele publice de la Ministerul de Finanţe.

„Anul trecut am renunţat la câţiva parteneri, de aceea am avut o uşoară scădere la afaceri. În acest an vrem să creştem cu 5-10%. Momentan ne concentrăm pe investiţii în tehnologii noi în agricultură, hibrizi noi, pesticide cu remanenţă zero pe plante“, a spus pentru ZF inginerul agronom Constantin Chimişliu, care a intrat în comerţul cu pesticide în 1991. Absolvent al Facultăţii de Agronomie din Bucureşti şi cu o specializare ca inginer agronom la o fermă în SUA, Chimişliu a lucrat ca director de cercetări în agricultură timp de opt ani, până în 1991, la staţiunea de cercetări Valul lui Traian, subordonată Institutului Naţional de Cercetare -Dezvoltare Agricolă Fundulea. Ulterior a pus bazele propriului business în agricultură, compania pe care o conduce. Biochem avea 96 de angajaţi anul trecut, arată datele de la mfinante.ro. Distribuitorul de seminţe şi pesticide a înregistrat un profit net de 19,4 milioane de lei anul trecut, faţă de nivelul de 25,8 milioane de lei anul anterior, potrivit mfinante.ro.