Elevator Lab, program organizat de Raiffeisen Bank International, a atras în acest an 287 de fintech-uri, 60% din aplicaţii fiind din Europa

Autor: Roxana Rosu 20.06.2019

Elevator Lab, programul de parteneriate pentru fintech-uri organizat de Raiffeisen Bank International (RBI), a atras în acest an 287 de startup-uri, care au aplicat cu scopul de dezvolta o colaborare pe termen lung cu banca. 

Elevator Lab este prezent în Europa Centrală şi de Est (ECE)  prin programe organizate la nivel local: Challenge-uri Elevator Lab, dedicate fintech-urilor later stage, ori Bootcamp-uri Elevator Lab, dedicate fintech-urilor early stage. Câştigătorii Challenge-urilor locale primesc un wild-card pentru semifinalele Elevator Lab organizat la nivel de grup şi pot ajunge în finala din octombrie 2019, în Viena.  

O pondere de 60% dintre aplicanţii (169 de fintech-uri) în această rundă a Elevator Lab sunt din Europa, 18% (52 de fintech-uri) din Asia  şi 10% (29 de fintech-uri) din America de Nord. Ţara cu cei mai multi aplicanţi a fost M,area Britanie cu 32 de aplicanti, 11% din total.

"Alături de Challenge-urile şi Bootcamp-urile locale, Elevator Lab este cea mai mare retea de fintech-uri din regiunea Europei Centrale si de Est" a spus Hannes Cizek, Head of Group Strategy & Innovation in RBI,.

In ceea ce priveste categoriile în care aplicanţii au dezvoltat soluţii, o treime sunt dedicate retail banking-ului, 17% sunt soluţii bancare pentru IMM-uri, 12% s-au concentrat pe RegTech, iar  12% sunt în zona de platforme pentru corporaţii şi instituţii. 9% dintre participanti s-au concentrat pe date analitice şi inteligenţă artificială. 

Anul acesta, RBI şi grupul Kapsch au cîutat fintech-uri capabile să dezvolte soluţii pentru plăţi şi procesarea tranzacţiilor adresate serviciilor de mobilitate. 

Elevator Lab Bootcamp Romania s-a desfăşurat in perioada 17 mai - 12 iunie, organizat de Raiffeisen Bank, în parteneriat cu TechHub Bucharest. 

Finplay, startup care a dezvoltat o aplicatie de educatie financiara, si Vestinda, fintech cu o platform de tip marketplace pentru managementul investitiilor, vor continua pregatirea inceputa in Elevator Lab Bootcamp la “Digital Entrepreneurship Summer Program 2019”, pentru 2 saptamani, in Viena.