Primăria Capitalei ar putea încasa 100 mil. euro pe depoul STB din spatele Guvernului: În joc sunt 35.000 mp

Autor: Bogdan Alecu 24.06.2019

Primăria Capitalei va decide în şedinţa de miercuri 26 iunie dacă va vinde sau nu un teren de 35.000 mp din spatele clădirii Guvernului pe care în prezent funcţionează depoul pentru tramvaie Victoria al Societăţii de Transport Bucureşti.

Terenul este amplasat într-una din cele mai exclusiviste zone din Bucu­reşti, cunoscută drept „Dorobanţi-Ca­pi­tale“, unde un metru pătrat de teren se poate vinde şi cu 3.000 de euro. Zona este una de interes atât pentru dez­voltatorii de clădiri de birouri, cât şi pen­tru cei care dezvoltă proiecte rezi­denţiale.

În cazul în care va fi vândut, Primă­ria Capitalei ar putea încasa circa 100 de milioane de euro, fonduri care ar fi su­ficien­te pentru încă 400 de autobuze noi Otokar similare cu cele achiziţionate anul trecut sau 55 de tramvaie noi. Prin vân­zarea terenului Consiliul General al Muni­cipiului Bucureşti va participa la majorarea capitalului social al Societăţii de Transport Bucureşti (STB - fosta RATB).

„Scopul majorării capitalului social al Societăţii de Transport Bucureşti prin aportul în natură a imobilului situat în Bucureşti, str. Mexic nr. 19, în suprafaţă de 34.748 mp este de a susţine activi­tatea societăţii. Prin exploatarea eficien­tă a imobilului se vor obţine venituri suplimentare imperios necesare în vederea asigurării unui serviciu de trans­port public de călători de calitate“, se arată într-un raport al primăriei.

Propunerea de a vinde terenul depului Victoria vine în contextul în care la finalul săptămânii trecute Primăria anunţa că vrea să taie 600 mil. lei din buget, din cauza încasărilor mai mici din cotele din impozit pe primele cinci luni ale anului 2019.