Watford, cel mai nou jucător din piaţa asigurărilor RCA, a vândut asigurări de 22 milioane lei în T1/2019

Autor: Anelis Baciu 25.06.2019

Compania a ajuns la o cotă de 2,2% din piaţa asigurărilor RCA, mai mult decât Grawe sau Uniqa şi aproape de cota de piaţă a Asirom.



Watford Insurance, sucursala locală a grupului cu acelaşi nume cu sediul în Bermuda, a vândut asigurări auto obligatorii (RCA) în valoare de 22 milioane de lei în intervalul ianuarie-martie 2019, ceea ce corespunde unei cote de piaţă de 2,2%. Watford a început să vândă poliţe RCA în România în luna iunie 2018 şi este cel mai nou jucător din piaţa locală a asigurărilor RCA. Watford viza o cotă de piaţă de 1-1,5% după primul an de activitate. Cifrele aferente primului trimestru din 2019 arată că asigurătorul şi-a îndeplinit deja obiectivul. Cota de piaţă a Watford pe segmentul RCA este mai mare decât cota de piaţă a Uniqa sau Grawe şi se apropie de cota de piaţă Asirom după ce compania deţinută de grupul austriac VIG şi-a redus semnificativ expunerea pe asigurările RCA.

Watford îşi vinde poliţele RCA per­soa­nelor fizice exclusiv prin intermediul brokerilor, plătind acestora un comision de intermediere la nivelul pieţei, respectiv circa 15%. Compania intenţionează să adauge noi produse în portofoliu, primele vizate fiind asigurările de accidente şi asigurări property etc.