Directorul STB: Circulaţia tramvaiului 41 va fi suspendată din 29 iunie până pe 1 septembrie

Autor: Andreea Smerea 25.06.2019

Circulaţia tramvaielor pe linia 41 va fi suspendată, din 29 iunie până pe 1 septembrie, pentru efectuarea lucrărilor la Podul Ciurel, Podul Grant şi staţia de metrou din Drumul Taberei. Vor fi introduse 50 de autobuze în circulaţie pentru călători, numărul urmând a fi suplimentat.

,,De pe 29 iunie până pe 1 septembrie, se suspendă circulaţia tramvaielor pe linia 41. Sunt trei lucrări de amploare care se desfăşoară. Am convins firmele şi constructorii să le facă în acelaşi timp. Este vorba de Podul Grant, de Podul Ciurel şi de viitoarea staţie din Drumul Taberei, de la Moghioroş", a declarat, pentru MEDIAFAX, şeful Societăţii de Transport Bucureşti, Andrei Creci.

Astfel, vor fi înfiinţate două linii de transport care vor parguge traseul tramvaiului 41.

,,Ca oamenii să nu aibă de suferit, deoarece este una dintre cele mai importante linii de transport din Bucureşti, am hotărât înfiinţarea a două linii naveta, 641 şi 642. Linia 641 va merge pe traseul tramvaiului 41 pe de-a-ntregul, de la Griviţa la Piaţa Presei Libere, iar 642 va prelua acolo unde este cel mai aglomerat dimineaţa şi seara, adică în zona Drumul Taberei, Crângaşi. Prima linie, 641, va avea 30 de autobuze, iar linia 642 va avea 20 de autobuze", a mai spus directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti .

Traficul în Capitală nu va fi paralizat de lucrări, iar, dacă este necesar, numărul de autobuze va fi suplimentat, arată sursa citată.

,,Am considerat de ajuns 50 de autobuze, să vedem. Dacă nu vor fi de ajuns, le vom suplimenta. Capitala nu va fi paralizată. Acele lucrări trebuie făcute, nu se pot opri. Am reuşit să convingem constructorii să le facă în mod simultan, toate cele 3 lucrări să le realizeze în acelaşi timp, ca oamenii să nu aibă de suferit şi să se oprească doar 2 luni. Mai mult de atât nu am putut face", a mai spus şeful STB.

În ceea ce priveşte fluxul de călători deservit de linia 41, traseul acestei linii este acoperit în prezent de 36 de tramvaie ce asigura o capacitate maximă de peste 7.000 călători/h/sens.