Cât de mult a acumulat Pilonul II la bursă? Fondurile de pensii private ar avea nevoie de până la 106 şedinţe pentru a vinde la BRD şi de 1.200 de şedinţe pentru a lichida la Alro Slatina

Autor: Liviu Popescu 26.06.2019

Cele mai mari zece deţineri ale fondurilor de pensii Pilon II la bursa de la Bucureşti însumează 6,6 miliarde de lei ♦ Banca Transilvania, cea mai mare investiţie, de circa 1,4 miliarde de lei.



Cele şapte fonduri de pensii administrate privat din România, cei mai mari investitori insti­tuţionali de la bursa românească, ar avea ne­voie de aproximativ 106 şedinţe bursiere pentru a-şi vinde deţinerile la BRD şi de 1.200 de şedinţe pentru a lichida investiţia de 184 de milioane de lei la Alro Slatina, potrivit datelor agregate de ZF din cele mai recente rapoarte.

În cazul Băncii Transilvania, cea mai mare investiţie a Pilonului II la bursa de la Bucureşti, administratorii celor şapte fonduri ar avea nevoie de 118 şedinţe bursiere pentru a vinde deţinerea de 1,4 miliarde de lei, potrivit calculelor realizate de ZF.