Cristian Pârvan, Patronatul Investitorilor Autohtoni: Avem nevoie de încredere în România, în antreprenorii şi inovatorii români şi în produsele create de ei. Vrem ca tot mai multe companii româneşti să fie integrate în lanţuri de valori a companiilor internaţionale

Autor: Alexandra Cepăreanu 27.06.2019

Cristian Pârvan, preşedintele Patronatul Investitorilor Autohtoni a spus în cadrul conferinţei „Cei mai mari jucători din economie” că pentru a progresa şi pentru a dezvolta sectoarele de business este nevoie de încredere în antreprenorii români şi în produsele pe care aceştia le lansează pe piaţă.

„Avem nevoie de încredere în România, în inovatorii români şi în produsele create de ei. Faptul că pentru metro suntem la a 5-a licitaţie cu companii internaţionale deşi avem producător în România, pe care îl înlăturăm. Şi sunt multe alte exemple, unul dintre factorii cheie pentru ca antreprenorii români să se simtă mai valorizaţi este încrederea în ei şi folosirea produselor fabricate de ei”, a spus Cristian Pârvan.

El a menţionat că unul dintre obiectivele Patronatului Investitorilor Autohtoni este să găsească metode prin care companiile româneşti să fie integrate în lanţuri de valori a businessurilor internaţionale.

„Obiectivul nostru este să găsim metode, începând de la nivel guvernamental până la antreprenor, pentru a lărgi lanţul de valori.  Vrem ca tot mai multe companii româneşti să fie integrate în lanţuri de valori a companiilor internaţionale. Cred că este la îndemâna românilor care demonstrează că acolo unde se pune problema de creativitate şi nu de capital se poate. Hai să intergăm şi România, să acoperim piaţa cu cât mai multe produse şi să intrăm în procesul de globalizare.”