Fondul European de Investiţii sprijină microfinanţările în România cu 16,5 mil. lei. Patria Credit primeşte 10 mil. lei

Autor: Laura Albu 27.06.2019

Fondul European de Investiţii (FEI) a iniţiat în România, operaţiunile de suport ale microfinanţării pentru a consolida capacitatea Programului UE de ocupare a forţei de muncă şi inovare socială, prin Patria Credit şi OMRO.

FEI urmează să crească capacitatea instituţiilor financiare româneşti ,Patria Credit şi OMRO, pentru sprijinirea microcreditelor şi a împrumuturilor din categoria microfinanţărilor în România în cadrul Componentei investiţionale de consolidare a capacităţilor a Programului UE pentru ocuparea forţei de muncă şi inovare socială.

Consolidarea capacităţilor Patria Credit beneficiază de sprijin în valoare de 10 milioane lei pentru a-şi extinde activitatea, iar cea a OMRO de 6,5 milioane lei pentru a-şi îmbunătăţi tehnologia, mecanismele de punctare şi fluxurile operaţionale.

Patria Credit, specializată în sectorul agricol şi în zonele rurale, va primi 10 milioane lei pentru a-şi dezvolta portofoliul care îi vizează în mod special pe clienţii vulnerabili care nu au acces la sectorul financiar tradiţional. Pe de altă parte, prin OMRO, România va beneficia de 6,5 milioane lei pentru achiziţionarea şi implementarea de noi soluţii informatice care să vizeze creşterea eficienţei şi consolidarea analizei riscului de credit.

Scopul Programului pentru ocuparea forţei de muncă şi inovare socială, derulat de Comisia Europeană este de a contribui la îndeplinirea obiectivelor UE privind un nivel ridicat de ocupare a forţei de muncă, realizarea unei protecţii sociale adecvate, combaterea excluziunii sociale şi a sărăciei şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.