​Prima listare din 2019: Pe 9 iulie producătorul şi furnizorul de telefoane iHunt Ploieşti se listează la bursa de la Bucureşti cu simbolul HUNT. Goldring va intermedia listarea

Autor: Tibi Oprea 27.06.2019

Compania iHunt Technology din Ploieşti, producător şi furnizor de telefoane mobile şi gadgeturi hi-tech cu afaceri de 24,6 mil. lei în 2018, va realiza pe 9 iulie 2019 o listare tehnică pe segmentul alternativ AeRO de la BVB, potrivit lui Cezar Stroe, acţionar cu 99,5% din capitalul social. Compania va veni la tranzacţionare cu simbolul bursier HUNT.

Pe de altă parte, listarea va fi intermediată de brokerul Goldring, care a mai adus la bursă şi Life is Hard, companie specializată în dezvoltarea de software, precum şi Transilvania Broker, primul intermediar în asigurare listat la bursa românească.

“Vom face o listare tehnică, ceea ce înseamnă că în 30 de zile de la momentul listării va trebui să îndeplinim ori condiţia unui freefloat de 10%, ori pe cea care priveşte minimum 30 de investitori”, spune Virgil Zahan, director general al Goldring, pentru Ziarul Financiar.

ZF a scris încă din luna februarie că iHunt va realiza o listare prin vânzarea unui pachet de acţiuni cuprins între 10% şi 25%, banii atraşi în urma operaţiunii urmând a fi utilizaţi pentru dezvoltare. Potrivit estimărilor Goldring, în scenariul optimist, iHunt ar putea veni la bursă cu o capitalizare de 38 mil. lei, în timp ce în scenariul pesimist ar putea aduce 17 mil. lei.