Friedrich Wachernig, membru board S Immo: Analizăm noi achiziţii de terenuri şi proiecte de birouri în Bucureşti. „Ne aşteptăm ca randamentele investiţionale să coboare sub 7%.“

Autor: Bogdan Alecu 28.06.2019

Friedrich Wachernig, mem­bru în boardul dezvoltatorului de bi­rouri, centre comerciale şi spa­ţii lo­gistice S IMMO, spune că randamen­tele inves­ti­ţio­na­le (yield) vor con­tinua să se comprime în Bucureşti. Astfel, dacă anul trecut s-au vândut clă­diri de birouri „prime“ cu yield-uri de 7,25-7,50%, el se aşteaptă ca anul acesta să coboare la 7% iar în perioada următoare să ajungă sub această valoare.

„Când economia şi politicienii vor arăta că este o piaţă stabilă şi cu po­tenţial de creştere, atunci randa­men­tele se vor comprima. În acest mo­ment, exis­tă pe piaţă exact această tendinţă. Pentru clădiri core de birouri sau retail ne aşteptăm la randamente de sub 7%. Va dura ceva, dar sunt mulţi bani în piaţă acum şi sunt optimist că în acest an tranziţia va continua şi în România către nivelul vest-european de randa­ment“, a explicat Friedrich Wachernig.