Compania din construcţii Petcu Construct a făcut afaceri de 70 mil. lei în 2018, plus 13%

Autor: Alina-Elena Vasiliu 28.06.2019

Compania din construcţii Petcu Construct, deţinută integral de omul de afaceri Dumitru Petcu, a continuat să-şi majoreze afacerile în 2018 şi a ajuns la 70 de milioane de lei, în creştere cu 13% faţă de anul anterior. Profitul s-a apropiat de două milioane de lei anul trecut, în condiţiile în care, cu un an în urmă, acesta era sub 100.000 de lei. În acelaşi timp, numărul mediu de angajaţi a urcat cu peste 30, la 267, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Printre proiectele în care a fost implicată compania de-a lungul timpului se numără construcţia Liceului Francez Anna de Noailles din Otopeni, a centrului comercial Mega Mall şi a mai multor ansambluri rezidenţiale.

Compania Petcu Construct a fost înfiinţată în mai 1993, iar datele de la Registrul Comerţului arată că în prezent este deţinută integral de antreprenorul român Dumitru Petcu. Potrivit datelor de pe site-ul Petcu Construct, în anul 2001 compania a început primele lucrări în Germania, în calitate de subantreprenor.