Eugen Teodorovici: Sunt în competiţie. E uşor să stai pe bancă, o să fiu acolo unde lucrurile se întâmplă

Autor: Diana Grigore 29.06.2019

„Au fost funcţii refuzate, din afara ţării, din ţară. În 2012 m-a întrebat Ponta de ce nu plec, i-am zis că rămân În România că am această speranţă că lucrurile se pot face Nu m-am întors din drum, sunt într-o competiţie. Şi doresc să fiu acolo unde lucrurile se întâmplă. E uşor să stai pe bancă. Eu o să fiu pe teren”, a declarat Teodorovici, sâmbătă, la Congresul PSD.

Social-democratul a adăugat că ceea ce este important este ca ceea ce spune fiecare să fie din suflet.

„Astăzi suntem foarte vocali. Mă bucur că foarte mulţi lideri ai PSD devin tot mai încrezători în starea partidului. Mai ştiţi cum era pe 26 mai? Ce am spus pe 26 mai că este o şansă ca acest partid să aibă după atâţia ani un preşedinte de partid corect şi un preşedinte de ţară care să unească. Votanţii noştri, oamenii care au dus şi vor duce greul în continuare şi care speră că felul în care dvs vă veţi exprima. Dvs sunteţi vocea lor, îi reprezentaţi şi votul acestea trebuie să reprezinte încrederea pe care dvs trebuie să o aveţi când vorbiţi cu fiecare român. Trebuie să spuneţi că nu e dorinţă doar. E o nebunie frumoasă şi unii m-au criticat. Noi toţi trebuie să trăim pentru ca toţi copiii, ca Tudor mic să aibă un viitor în ţara asta. Contează ca ceea ce spune fiecare să fie din suflet”, a mai spus Teodorovici.

Ministrul de Finanţe a afirmat că României îi lipseşte încrederea în ea însăşi.

„Nebunia frumoasă, vă pot da ca exemplu ce înseamnă din punctul meu de vedere. Când am fost adus în Guvern, mi-am spus că este o şansă că pot să fructific şansele. În 2012 oamenii care spuneau domnule, dacă nu face l-am ras, dacă face putem vinde noi aceste rezultate. Am făcut acest pas pentru că ştiu speranţa fiecărui român, atunci când vorbeşti de canalizare, fonduri UE. La Congresul din 2014, cu un ochi a râs, altul a plâns. Am spus atunci că gradul de absorţie trebuie să fie minim 80%. Nici în programul de guvernare nu s-a pus 80%. S-a pus minim 50%. Un ochi a râs, un ochi a plâns pentru că poate nu avem încredere în noi. Asta ne lipseşte nouă la români”, a adăugat Teodorovici.

Social-democratul a povestit şi despre episodul când era ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu, alături de care şi-a asumat legea pensiilor şi legea salarizării.

„Mi-aduc aminte în şedinţa de Guvern era Olguţa pe care vreau s-o felicit pentru că a dus două legi extrem de grele, salarizarea şi pensiile, pe care şi le-a asumat. Nimic nu este perfect, dar totul se poate adapta. Olguţa, dacă îţi aduci aminte am spus, domnule ministru, stimaţi colegi, aceasta e o lege de care depinde viaţa a 6 milioane de oameni, faptul că semnez îmi asum această lege şi că găsesc fondurile ca ea să fie aplicată. Eu nu trebuie să mă justific faţă de Opoziţie, epntru că mi-am asumat-o şi să găsesc acele fonduri pentru ca ea să se aplice”, a explicat Teodorovici.